Praktische tips en voorwaarden schoolreisje

Wie kunnen er gebruikmaken van het schoolreisje? Mag onze school zelf eten meebrengen? Is er ook een EHBO-post in het park aanwezig? 

Kijk hieronder in de veelgestelde vragen of download de aanvullende voorwaarden schoolreisjes of tips voor een geslaagd schoolreisje in Amusementspark Tivoli. 

Veelgestelde vragen schoolreisje

Het schoolreistarief is speciaal voor basisscholen. Het schoolreistarief is niet geldig in weekenden, schoolvakanties en feestdagen. 
Het schoolreistarief geldt bij minimaal 20 personen. Komen jullie met minder dan 20 personen? Dan geldt een toeslag van € 2,- per persoon op de entreeprijs. Het schoolreistarief is onder voorbehoud van prijswijzigingen. In de bevestiging van de reservering die je ontvangt staan de juiste prijzen vermeld.

Wil je met een BSO, peuterspeelzaal, kinderdagverblijf of vereniging het park bezoeken? Kijk dan HIER voor de mogelijkheden.

Zowel kinderen als begeleiders betalen dezelfde prijs voor een schoolreisje. In 2024 krijgt 1 begeleider per 15 betalende kinderen gratis entree. Indien er smikkelpakketten of overige uitbreidingen zijn gereserveerd, dienen deze wel betaald te worden voor deze begeleiders. 

Er is geen minimaal aantal begeleiders dat mee moet op schoolreisje. Het aantal begeleiders is afhankelijk van het aantal leerlingen en de leeftijd en lengte van de leerlingen.

Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen adviseren wij de volgende aantallen begeleiders:

  • Leerlingen groep 1 & 2: 1 begeleider per 5 á 6 kinderen
  • Leerlingen groep 3 & 4: 1 begeleider per 10 kinderen
  • Leerlingen groep 5 & 6: 1 begeleider per 15 tot 20 kinderen

Vanwege de veiligheid kan het zijn dat begeleiders verplicht mee moeten in attracties. Dit is onder andere afhankelijk van de lengte van de kinderen. Klik hier voor de lengterestrictie per attractie.

Scholen zijn welkom op doordeweekse dagen tijdens de openingstijden van het park. Schoolreisjes zijn mogelijk vanaf 10.00 uur. Reserveren is verplicht. Schoolreisjes zijn niet mogelijk tijdens weekenden, schoolvakanties en feestdagen.

Het park is geopend van 30 maart t/m 27 oktober 2024. Kijk HIER voor de openingstijden. De openingstijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Park gesloten? Voor grotere groepen, vanaf 350 personen, is het eventueel mogelijk het pretpark extra open te stellen. Voor vragen over de beschikbaarheid gelieve per e-mail contact met ons op te nemen via sales@parktivoli.nl.

Om gebruik te kunnen maken van het schoolreistarief, is het verplicht het schoolreisje van tevoren te reserveren. Reserveren kan HIER of telefonisch via +31(0)24 684 44 44.

Om de reservering goed te verwerken verzoeken wij om het schoolreisje uiterlijk 1 week van tevoren aan te vragen. Korter dan 1 week voor het schoolreisje? Neem dan contact op via sales@parktivoli.nl of +31(0)24 684 44 44. Niet gereserveerd maar toch het park bezoeken met de klas? Dan gelden de reguliere entreeprijzen. 

Bij het reserveren van het schoolreisje wordt aangegeven of het schoolreisje pas wordt betaald bij aankomst per pin of contant of vooraf via een betaallink via e-mail. Let op: het is niet mogelijk om achteraf te betalen.

Indien u aangeeft vooraf een betaallink via e-mail wilt ontvangen, ontvangt u bij de bevestiging van het schoolreisje deze betaallink. Deze link is geldig tot 5 werkdagen voor de bezoekdatum van het schoolreisje. Via de betaallink betaal je het schoolreisje makkelijk online en veilig. Als de betaallink is vervallen, dient het schoolreisje bij aankomst per pin of contant betaald te worden. Het is niet mogelijk om achteraf te betalen. 

Het kan altijd voorkomen dat er een aantal kinderen en/of begeleiders ziek zijn en niet mee kunnen.  Als het aantal personen op de dag van het schoolreisje afwijkt van het opgegeven aantal bij de reservering, dan wordt dit ter plaatse bij aankomst bij de kassa van het park verrekend. Je betaalt alleen voor het aantal personen dat daadwerkelijk het park betreedt. 

Zijn er meer of minder kinderen of begeleiders? Willen jullie toch een (andere) uitbreiding? Geef dit uiterlijk 5 werkdagen van tevoren aan ons door zodat wij hier rekening mee kunnen houden. Geen uitbreiding gereserveerd maar op de dag van schoolreisje toch zin in bijvoorbeeld een waterijsje? Dan gelden de reguliere verkoopprijzen.

Kan het schoolreisje op de geplande datum niet doorgaan, dan is het schoolreisje kosteloos te verplaatsen naar een andere datum in seizoen 2024. Kan het schoolreisje helemaal niet doorgaan, dan gelden de volgende annuleringsvoorwaarden:

  • Annuleringen zijn tot en met 5 werkdagen voor de gereserveerde datum kosteloos.
  • Bij annuleringen 1 dag voor de gereserveerde datum wordt 30% van het totaalbedrag van het aantal gereserveerde personen in rekening gebracht.
  • Bij annulering op de gereserveerde datum zelf wordt 75% van het totaalbedrag van het aantal gereserveerde personen in rekening gebracht.

Maak de schoolreis compleet met een heerlijk smikkelpakket of een andere uitbreiding! Je hebt keuze uit Pakket 1 (friet met saus), Pakket 2 (friet met saus + snack) of een verkoelend waterijsje. De pakketten gelden voor zowel de leerlingen als begeleiders. Prijzen van de pakketten zijn geldig bij vooraf reserveren. Geen uitbreiding gereserveerd maar op de dag van schoolreisje toch zin in bijvoorbeeld een waterijsje? Dan gelden de reguliere verkoopprijzen.

Alle friet en snacks worden gebakken in vloeibaar frituurvet met een verlaagd gehalte aan verzadigd vet. Op deze manier proberen we het eten zo verantwoord mogelijk te houden. De friet is glutenvrij en wordt ook glutenvrij gebakken. Ook zijn er glutenvrije snacks beschikbaar. 

Gekozen voor smikkelpakket 2 met snack? Dan heb je keuze uit een frikandel, kroket of kaassouffé (vegetarisch). Geef dit wel voor uw bezoek aan in verband met het beperkt voorradig zijn van de snacks. Voor vragen over allergenen kunt u contact opnemen met sales@parktivoli.nl.

Geen smikkelpakket gereserveerd en nemen jullie zelf een lunchpakketje mee?  Geen probleem! In het park zijn voldoende (picknick)tafels en stoelen. In het restaurant, op het terras en in de binnenspeeltuin mag geen zelf meegebracht eten en drinken genuttigd worden. Het is niet mogelijk zelf meegebracht eten en/of drinken te bereiden, laten verwarmen of te laten koelen in restaurant Tivoli’s Boscafé (met uitzondering van babyvoeding).

In seizoen 2024 krijgen scholen onbeperkt ranja. Het is dus niet nodig om zelf grote flessen of kannen mee te nemen.

Nog geen vervoer geregeld en op zoek naar een busmaatschappij? Kijk eens bij Toonen Reizen, Betuwe-Express of Gebo Tours voor een geheel verzorgde schoolreis naar het park. 

Voor schoolreisjes geldt dat bussen en auto’s geen parkeergeld hoeven te betalen. Wel willen we graag weten met hoeveel auto’s en/of bussen jullie komen en of deze blijven staan op de parkeerplaats. Gelieve de auto’s en bussen niet op de weg te parkeren!

Komen jullie met de bus en blijft de buschauffeur wachten? Dan mag de buschauffeur zich melden bij de kassa van het park. De buschauffeur krijgt dan gratis entree en een voucher voor iets lekkers te eten en drinken in restaurant Tivoli’s Boscafé. 

Voor zover niet anders aangegeven staan alle attracties en overige voorzieningen ter beschikking. Daar waar dat vermeld is, dient voor gebruik betaald te worden.

Bij elke attractie is een lengte-restrictiebord te vinden. Hierop kun je zien of je alleen, samen met een begeleider of niet in de attractie mag. Kijk HIER voor alle lengterestricties.

Alle scholen kunnen gebruik maken van onze midgetgolfbaan. Balletjes en sticks zijn te verkrijgen bij de parkwinkel of bij de hoofdkassa van het park tegen € 1,- borg per persoon. Als de bal en stick na het spelen weer ingeleverd worden krijg je de borg weer terug.
Let op: kinderen mogen alleen onder begeleiding van een volwassene de baan betreden. Capaciteit: maximaal 25 personen tegelijk.

De EHBO-post bevindt zich in het kassagebouw bij de in- en uitgang van het park. 

Er zijn in het park geen kluisje of kapstokken aanwezig voor het opbergen van spullen. Meestal krijgt elke school een verzamelplek toegewezen waar zij de spullen neer mogen leggen. Deze verzamelplek wordt bij aankomst bij het park met de contactpersoon gecommuniceerd. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden en drukte in het park. 

Graag wat meer aanvullende informatie over ons park of even een kijkje nemen in het park ter oriëntatie of voorbereiding? Geen probleem! Bel +31(0)24 684 44 44 of stuur een email naar sales@parktivoli.nl. Wij staan u graag te woord.

Bel +31(0)24 684 44 44 of stuur een email naar sales@parktivoli.nl